ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN WIN ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»
05/07/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN WIN ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»


Αγαπητά Μέλη,


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από προσπάθεια πέντε ετών για τα Πνευματικά Δικαιώματα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σύναψε Συμφωνία συνεργασίας win win με την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

 

«Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-µέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα, όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ», σημειώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Χαλκιδικής  Γκιλης Γιωργος

 

«Τα επιμελητήρια της χώρας πρωτοπορούν και επιχειρούν, µε θετικό τρόπο, να επιλύσουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί επιχειρήσεις αλλά και δημιουργούς.

Τα επιμελητήρια και τα µέλη τους σέβονται απόλυτα τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών και αναγνωρίζουν την υποχρέωσή τους προς καταβολή δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης. Ωστόσο, αυτό που επιδιώκουν ως αδήριτη πλέον ανάγκη, αλλά και ως επιβαλλόμενη μόνη δίκαιη λύση, είναι να καταβάλουν ποσά, που είναι εύλογα και ανταποκρινόμενα στις ισχύουσες σήμερα οικονομικοκοινωνικές συνθήκες».


Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν τα μέλη των Επιμελητηρίων προς όφελος τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος.


Στον πίνακα που σας αποστέλλουμε μπορείτε να δείτε τα ποσά διαπραγμάτευσης που εξασφάλισε η ΚΕΕΕ με την υπογραφείσα συμφωνία. Τα ποσά καθορίζονται από το είδος - κατηγορία της επιχείρησης και από την έδρα της, δηλαδή αν βρίσκεται σε Μητροπολιτικό Δήμο Νομού ή Επαρχιακό Δήμο - Χωριό - Υπόλοιπη Επικράτεια.

 

Εκτός του Πίνακα που περιέχει τα ποσά διαπραγμάτευσης η «Αυτοδιαχείριση» θα χορηγεί δωρεάν, σε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό, κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Προκειμένου να αξιοποιήσετε ως μέλη μας το όφελος αυτής της διαπραγμάτευσης, παίρνετε από το Επιμελητήριό μας ενημερότητα, καθώς και κωδικό τραπέζης της «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος που θέλετε να αξιοποιήσετε για λογαριασμό σας.

Το ενδιαφερόμενο μέλος , ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του, προσέρχεται στο Επιμελητήριο είτε αυτοπροσώπως, είτε δια του λογιστή του ή άλλου εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, λαμβάνει γνώση του συμφωνηθέντος αμοιβολογίου και συμπληρώνει την «Αίτηση Χρήστη Μέλους Επιμελητηρίου Χαλκιδικής».

 

Επίσης, θα σας χορηγούμε κωδικό έδρας μητροπολιτικού ή επαρχιακού δήμου – χωριό, για την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τον πίνακα που σας αποστέλλουμε.


Θα ακολουθήσει Ενημερωτική Ημερίδα από εκπρόσωπο της ΚΕΕΕ, για την οποία θα σας αποστείλουμε σχετική πρόσκληση, καθώς και άλλες δράσεις για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επί του θέματος.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλέφωνα 2371024200, 2371024300 κος Μήντος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΗ-ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.doc
ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.doc