ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής δίπλα στις επιχειρήσεις - μέλη του που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 26/06/2018
20/07/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στη συνεδρίασή της την 18/07/2018 συζήτησε την στήριξη των επιχειρήσεων – μελών του που επλήγησαν σε διάφορες περιοχές του Νομού από τις πλημμύρες της 26/06/2018.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφασίσανε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και τους συναρμόδιους φορείς τόσο για τον συντονισμό της καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών και των άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την γρήγορη αποζημίωση των επιχειρήσεων, όσο και για την σύνταξη κοινής παρέμβασης στα συναρμόδια Υπουργεία για την στήριξη όλων των συναδέλφων επιχειρηματιών που επλήγησαν με δραστικές κινήσεις,όπως η αναστολή πληρωμής φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων καθώς και η άμεση οικονομική στήριξή τους για την αποκατάσταση των ζημιών και την λειτουργική επανέναρξη των επιχειρήσεων.

Μέλημα της Πολιτείας και των Φορέων της πρέπει να είναι η συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που έπληξε τους επιχειρηματίες και κατοίκους της Χαλκιδικής.

Καταστράφηκαν περιουσίες και συνάνθρωποί μας υποφέρουν.

Σε τέτοιες δύσκολες ώρες οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις επιχειρήσεις του Νομού, έχουμε υποχρέωση να συνεισφέρουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση και κυρίως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε, ως ελάχιστη συνεισφορά και συμπαράσταση, για τις καταγεγραμμένες πληγείσες επιχειρήσεις –μέλη του Επιμελητηρίου, να τις εξαιρέσει από τις ετήσιες εισφορές τους προς το Επιμελητήριο έως το τέλος της θητείας της, ήτοι το 2021 και έτσι να απολαμβάνουν τις παροχές και υπηρεσίες του Επιμελητηρίου χωρίς την καταβολής της ετήσιας συνδρομής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή