ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση Απινιδωτή από το Σύλλογό/Σωματείο
19/01/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Προς: Εμπορικούς, Επαγγελματικούς, Τουριστικούς

Συλλόγους/Σωματεία του Νομού Χαλκιδικής

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση Απινιδωτή

 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας επίγνωση του ρόλου του, όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας και φορέας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και σαν θεσμός που επικεντρώνεται στην στήριξη της κοινωνίας και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, αποφάσισε να απευθυνθεί στους Εμπορικούς, Επαγγελματικούς, Τουριστικούς Συλλόγους/Σωματεία της Χαλκιδικής, προκειμένου να πληροφορηθεί αν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) και να τον χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης στην περιοχή που δραστηριοποιούνται.

 

Το κόστος απόκτησής τους θα καλυφθεί από το ίδιο το Επιμελητήριο, σαν οικονομική ενίσχυση ως δράση του κάθε ενδιαφερόμενου συλλόγου. Βασική προϋπόθεση για την απόκτησή του, ο κάθε σύλλογος ή σωματείο που εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να προμηθευτεί έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED), είναι να επιλέξει και να δηλώσει όσο το δυνατό περισσότερα μέλη του, παράλληλα με τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου που θα εκπαιδευτούν στη χρήση του και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και θα πιστοποιηθούν. Η πιστοποίηση των χρηστών θα γίνει κατόπιν ενός 6ωρου εκπαιδευτικού  σεμιναρίου στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, που θα πραγματοποιηθεί μέσω webinar (θεωρία) και δια ζώσης (πρακτική εξάσκηση). Οι σύλλογοι επίσης θα πρέπει να υποδείξουν στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το σημείο που θα εγκατασταθεί και θα φυλάσσεται ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED).

 

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε όλοι μας στη θωράκιση της υγείας των πολιτών μας, επενδύουμε στην πρόληψη και στηρίζουμε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα επιτυγχάνεται η βέλτιστη πληθυσμιακή και χωρική κάλυψη με την τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED), τόσο σε πολυσύχναστες περιοχές  όσο και σε απομακρυσμένα σημεία του νομού μας που βρίσκονται μακριά από μεγάλες δομές υγείας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

 

Επιπλέον η  αξιοποίηση και η χρησιμοποίηση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED),  από τους συλλόγους και τα σωματεία σε όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές του νομού μας, θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τον τόπο μας και τον τουρισμό του. Λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών και των τουριστών που κατακλύζουν τη Χαλκιδική κάθε χρόνο, η ύπαρξη των σωτήριων μηχανημάτων σε διάφορα σημεία της, ουσιαστικά προστατεύει την ζωή των επισκεπτών της και δίνει επιπλέον αξία στον προορισμό, ενώ ο νομός μας θα προβάλλεται ως ένας ασφαλής προορισμός που μπορεί να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη.

 

Με την ευχή να μην καταστεί αναγκαία η χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED), λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, συμβάλλουμε όλοι μας στην υγειονομική θωράκιση του τόπου μας, γιατί η προάσπιση της ανθρώπινης υγείας είναι το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο.

 

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα με τα στοιχεία που απατούνται έως Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στο e-mail: press@epihal.gr.

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ.pdf