ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής ''TASTE HALKIDIKI''
16/09/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

 Taste Chalikidiki Logo.jpg

1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1Ο TASTEHALKIDIKIFESTIVAL την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής. 

 

Στο χώρο των 800τ.μ. της κεντρικής πλατείας της Νέας Φώκαιας στήθηκαν ειδικές τέντες όπου οι  τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, ρίγανης από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν  τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  της μαγειρικής, οι σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Οι μαγειρικές, την παρουσίαση των οποίων έκανε ο σεφ Γιώργος Παλησίδης της εταιρίας Geogastronomy, ξεκίνησαν με την παραδοσιακή μαγείρισσα Δέσποινα Ρήγα η οποία ετοίμασε τα φημισμένα Συρτά ζυμαρικά. Ακολούθησε ο σεφ Δημήτρης Μελισσόπουλος από το εστιατόριο Μασσαλία, που ετοίμασε Ξιφία μαρινάτο με ζελέ μπουγιαμπέσα. Ο Αστέρης Σουσούρας από το Τριζόνι μαγείρεψε Ψάρι σε αγιορίτικο ταβά με φασολάκια. Ο Χρήστος Αγγούσης από το TheoldRemezzo επέλεξε να παρουσιάσει το Πασχαλιάτικο αρνάκι με ριζότο και τέλος, ο μάγειρας Γιώργος Πανταζής έκανε Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πλιγούρι καθώς και ένα Παραδοσιακό ρυζόγαλο γαρνιρισμένο με μέλι. Οι επισκέπτες εκτός από την απόλαυση των εδεσμάτων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα εδέσματα και να ψηφίσουν το καλύτερο πιάτο. Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η σχολή Millenium, σπουδαστές της οποίας από τα Τμήματα Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων, που μαζί με τις ακούραστες εθελόντριες της Κοινότητας Ν. Φώκαιας συμμετείχαν και συνέβαλαν στη διοργάνωση. 

 

Την εκδήλωση,  οικοδεσπότες της οποίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κουφίδης και άλλα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής, Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γεώργιος Πασσαλής, Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, Αναστασία Χαλκιά, Δήμαρχος Κασσάνδρας  και πλήθος κόσμου.

 

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τετραήμερο famtrip δημοσιογράφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παραγωγούς προϊόντων σε όλη τη Χαλκιδική και να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

 

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης, στρατηγικός στόχος του TASTE HALKIDIKI είναι, να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη, με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

 

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι ET3, Ραδιόφωνο Μακεδονία 102 και 9,58, Voria.gr.

 

Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/events/877321739875858

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Δ.Τ_Taste_Halkidiki-07-09-2021.doc