ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ενημέρωση για την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων λόγω lock down από 13.11 έως 30.11.2020
18/11/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων λόγω lockdownαπό 13.11 έως 30.11.2020 

 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 4999/Β/12.11.2020) η Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72687, που αφορά την «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 71342/6.11.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020»(Β’ 4899).

 

Σύμφωνα με αυτήν, μετά την επιβολή των μέτρων από την πολιτεία και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια από τις 21:00 έως τις 5:00 αρχομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου , επέρχονται αλλαγές και στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.  

 

 Ενδεικτικά τα Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 20:30 .

 

 Ειδικώς για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173), δηλαδή ακόμα και αν υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές του χρόνου πέρα από αυτές που ορίζει υποχρεωτικά ο νόμος, στην συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω επιβολής των έκτακτων μέτρων και για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, δεν έχει ισχύ η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη. 

 
 

Επισυνάπτουμε συνημμένα το ΦΕΚ 4999/Β/12.11.2020 για περισσότερη ενημέρωση σας.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΦΕΚ 4999_12.11.2020 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ LOCK DOWN ΑΠΟ 13.11 ΕΩΣ 30.11.2020.pdf