ΔΡΑΣΕΙΣ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Επίσκεψη της Χαλκιδικιώτικης Επιχειρηματικής Αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην περιοχή Προύσα της Τουρκίας 12-16/05/2016 (19/05/2016)
23/06/2016
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Πολύγυρος 19/05/2016

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στα Μουδανιά της Τουρκίας, από 12 έως 16 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του εκεί Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μουδανιών, η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με επιμελητήρια, τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις και στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας.
Έτσι τα μέλη της χαλκιδικιώτικης αποστολής, που αποτελούνταν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και από επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της παραγωγής και μεταποίησης ελιάς του νομού μας, επισκέφτηκαν στην Προύσα την Ένωση Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, τον Πιστωτικό και Εγγυητικό Συνεταιρισμό Βιοτεχνών TESKOMB , καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Προύσας. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Συνεταιρισμού της περιοχής που επεξεργάζεται ελιά και ελαιόλαδο.
Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας των Επιμελητηρίων και των φορέων με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών, στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος.
Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις. Τονίστηκε η ανάγκη οι επιχειρήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας  να σχεδιάζουν βιώσιμες πολιτικές και να δρουν με βάση ένα ευρύ οικονομικό φάσμα από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και την ΕΕ και όχι για στα στενά όρια της εθνικής αγοράς κάθε χώρας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γιώργος Γκιλής κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Προύσας τόνισε ότι η περιοχή έχει κάνει τεράστια βήματα ανάπτυξης, έχει έναν ισχυρό Συνεταιρισμό και την αρωγή του κράτους που διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην οποία η συνεχώς αυξανόμενη φορολόγηση δρα ανασταλτικά.

Οι αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της χαλκιδικιώτικης αντιπροσωπείας στην Προύσα, τα μέλη της περιηγήθηκαν στην αγορά της καθώς και σε ιστορικά μνημεία στην Τρίγλια και στην Απολλωνιάδα.


Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 12-16/05/2016 (18/05/2016) (22/06/2016)