ΔΡΑΣΕΙΣ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (06/08/2015)
22/06/2016
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 07/08/2015

Τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Χαλκιδικής και της χώρας του Ιράν συζήτησαν, σε επίσκεψή στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, αντιπροσωπεία της Ένωσης παραγωγών κελυφωτού φιστικιού του Ιράν (IPA).

Η επίσκεψη της Ιρανικής αντιπροσωπείας στο νομό μας την Πέμπτη 6 Αυγούστου, εντάσσεται στην προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Ελλάδα από 31 Ιουλίου έως 07 Αυγούστου 2015, προκειμένου να επισκεφτούν μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας φιστικιού καθώς και άλλες μονάδες Ελληνικής φυτοκομίας, μελετώντας και τα συστήματα άρδευσης, ενώ παράλληλα θα έχουν συναντήσεις με Έλληνες  καλλιεργητές προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για την καλλιέργεια της φιστικιάς.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το ΙΡΑΝ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φιστικιών (pistachio) στον κόσμο .

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας κος Χούτας Στυλιανός. Ο κος Γκιλής ενημέρωσε τους Ιρανούς επιχειρηματίες για τη κατάσταση που διέρχονται οι επιχειρήσεις και η χώρα μας με την οικονομική κρίση,  για την επιχειρηματικότητα και τα προϊόντα που παράγει ο νομός μας και για τις δράσεις του Επιμελητηρίου. Επιπλέον   διατύπωσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο κρατών στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος .

Ο κος Χούτας ανέλαβε την ενημέρωση σε αγροτικά θέματα και ιδιαίτερα για τις καλλιέργειες που συναντάμε στην Χαλκιδική και τις αποδόσεις τους για τον τοπικό παραγωγό.
Από πλευράς της Ιρανικής αντιπροσωπείας, τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών με ανταλλαγή επιχειρηματικών επισκέψεων για γενικότερη βελτίωση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δυο χωρών, ενώ απεύθυναν και επίσημη πρόσκληση προς τους παραγωγούς της Χαλκιδικής, να επισκεφτούν την Έκθεση Ξηρών Καρπών που διοργανώνεται στην Τεχεράνη αρχές του 2016.

Κατόπιν ακολούθησαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε επιχειρήσεις  του νομού μας.

Κατά κοινή ομολογία των μελών της ιρανικής αντιπροσωπείας, η επιχειρηματική τους επίσκεψη στη Χαλκιδική υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ τόνισαν ότι θα ευδοκιμήσουν σίγουρα εμπορικές συνεργασίες στο επόμενο διάστημα, γεγονός που θα συσφίξει τις εμπορικές σχέσεις των δύο περιοχών.

Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή