ΔΡΑΣΕΙΣ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ IFT BELGRADE 18-21/02/2016
13/06/2016
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για τη στήριξη και προβολή του τουρισμού και την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων - μελών του, πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στo Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IFT 2016, από 18 μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2016.

Την αποστολή στην έκθεση Τουρισμού IFT 2016, που θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, συμμετείχαν 30 επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.

Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής που παρευρέθησαν στο χώρο της έκθεσης πραγματοποίησαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας, αλλά και επισκέπτες της έκθεσης που θέλουν να επισκεφτούν την Χαλκιδική. Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας η Υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Lukrecija Djeri, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι Κωνσταντίνος Οικονομίδης κ.ά.

Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Cukarica με το Δήμαρχο κο Srđan Kolarić και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Cukarica κο Milan Stojić όπου και τίμησαν με συμβολικά δώρα για την μέχρι τώρα συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους.

Παρόντες ήταν επίσης τουριστικοί πράκτορες από τη Σερβία, με τους οποίους υπήρξαν συζητήσεις για τον τρόπο περαιτέρω ενίσχυσης των καλών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η έκθεση IFT πραγματοποιείται εντός των διοικητικών ορίων του συγκεκριμένου δήμου, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας.

Την ίδια μέρα, στο χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας κο Aleksandar Seničić.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε η σημασία της συνεργασίας των δύο λαών γειτόνων, η ανάγκη για ανταλλαγή επιχειρηματικών επισκέψεων, η για γενικότερη βελτίωση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δυο χωρών, καθώς και η συνέχιση της συνεργασία για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα και τις θερμές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η αποστολή επέστρεψε στη Χαλκιδική, με θετικές εντυπώσεις και συμπεράσματα, σύμφωνα με τα μέλη της αποστολής.

Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Γεώργιος Γκιλής επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Η έκθεση πήγε καλά σύμφωνα με τα όσα είπαν τα μέλη μας. Σαν Επιμελητήριο κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για την οργάνωση της αποστολής. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα θα φανούν το καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι, αξίζει καλύτερη συμμετοχή η Χαλκιδική και μεγαλύτερος χώρος στην έκθεση.

Υπάρχει κρίση, ωστόσο ο τουρισμός αποτελεί όαση σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο και πρέπει την όποια απώλεια έχουμε από τον εσωτερικό τουρισμό, να την καλύψουμε από το εξωτερικό. Δίνουμε το παρόν στις εκθέσεις και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά».

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή